Facebook
Twitter
Google+
Youtube
Pinterest
 Aşeren Meyveleri ile Hizmetinizdeyiz
Aşeren Meyveleri ile Hizmetinizdeyiz
Dikmen Bölgesine ücretsiz servisimiz vardır
Dikmen Bölgesine ücretsiz servisimiz vardır
Dikmen Bölgesine Ücretsiz Servis
Dikmen Bölgesine Ücretsiz Servis
Yaz-Kış sezonu sebze ve meyve ürünlerimiz mevcuttur
Yaz-Kış sezonu sebze ve meyve ürünlerimiz mevcuttur
Aşeren Meyveleri ile Hizmetinizdeyiz
Aşeren Meyveleri ile Hizmetinizdeyiz

Kategoriler

İstatistik

Çoğul Toplam: 6046
Tekil Toplam: 2131
Bugün: 99

//Lime Limon

lime-limon

Misket limonu (diğer adıyla Lime): limongillerden dış kabuğu yeşil ekşimsi ,yoğun aromalı bir tada sahip meyvedir. Ağacı limon ağacına benzer, çiçeği beyaz renklidir. Lime yaklaşık olarak bir limonun yarısı büyüklüğündedir, limona göre kabuğu daha ince ve daha suludur. Rengi olgunlaştıkça sarıya döner fakat genellikle yeşil haldeyken toplanmaktadır.

Faydaları:

İçermiş olduğu C vitamini sayesinde yara ve diş iltihaplarında etkilidir. İştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır. Sinir sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Kolesterol düşürücü olarak da kullanılmaktadır.
Sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenler. İçerisindeki şeker oranının düşük olması sebebiyle tarihsel gelişim süreci içerisinde özellikle tıpta bir alternatif olarak görülmüştür.


İklim İsteği 
Limonlar ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki, iklim şartlarının uygun olduğu yörelerde yetiştirilir. İklim faktörleri denildiğinde temelde sıcaklık anlaşılmaktadır. Limonların yayılma alanını en sınırlayıcı etmen düşük sıcaklıklardır. Düşük sıcaklıklar, limonlarda meyve verimliliği ve kalitesini birinci derecede etkileyen iklim faktörleridir. Yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim olayı, düşük sıcaklıklardır(don). Türlerin düşük sıcaklıklara dayanıklıları farklılıklar gösterir. Limon 0°C altında zarar görür. Zararın şiddeti don olayının süresine bağlıdır. Uzun sürerse zararı da artar. İkinci önemli iklim faktörü, rüzgârdır. Rüzgâr, hem şiddetiyle (ağaçların kırılması, meyve dökümü), hem de soğukluğuyla turunçgillere zarar verir. Şiddetli rüzgârlardan korunmak, kaliteli ve bol meyve elde edebilmek için, bahçenin kenarına rüzgarkıran dikilmelidir; bunun için, yayvan ve dikine gelişen serviler tercih edilir. Araları 1 m ' den daha sık olmamalıdır. 

Dikim 
Ülkemizde uygun dikim zamanı ilkbahar dönemidir. Şubat ortalarından nisan sonlarına kadar, dikime devam edilebilir. Dikimden önce, fidanlarda budama yapılmalıdır. Fidanların tutması ve gelişmesi için polietilen torbalarda yetiştirilen fidanlarda da, dikim budaması uygulanmalıdır. Polietilen torbalardaki fidanlar, genellikle gölge evlerinde ve seralarda yetiştirildiklerinden; dikimden önce, topluca 10-15 gün süreyle, güneş altında bekletilmelidir. Limon fidanı dikilecek yerde sırt yapılır. Fidanlar dikilmeden önce çukura konacak harç hazırlanmalıdır. Bu amaç için iki kürek iyi yanmış çiftlik gübresi ve 200gr 3x15 gübresi kullanılabilir. Bu malzemeler açılan çukurun yanında toprak üstüne atılır ve yeterli miktarda yüzey toprağı ile karıştırılır. Çukurun içine bu karışımdan fidanın konacağı düzeye kadar doldurulur.

Etiket: lime limon, yeşil limon, limon ankara, limon nerede bulunur, limon nerede satılır, limon faydaları, limon ankara, limon dikmen

Aşeren Manav Ürünler
Full Android Oyun indir