Çoğul Toplam | : | 5985 |
Tekil Toplam | : | 2100 |
Bugün | : | 78 |
Antioksidanlar: Antioksidan vitaminler arasında gösterilen C vitamini dışında ayvada bulunan diğer antioksidanlar bu meyvenin vücudu toksinlere karşı koruduğunu ortaya koymaktadır.
Antioksidan gıdalar, çeşitli hastalıkların önünü açan serbest radikalleri dengeler ve oksidatif strese karşı sistemi koruyarak zayıf düşmesini önler.
Oksidadif stres serbest radikallerin seviyesinin antioksidan seviyesini geçmesidir. Tek başına bir hastalık olmayan oksidatif stres hücre hasarına neden olarak ciddi hastalıklara yol açar ve bu hastalıkların gelişimlerini hızlandırır.
Besin Lifi: Ayva, normal bir sindirim için kritik önem taşıyan besin lifi bakımından oldukça zengindir. Besin lifi hem kabızlık hem de ishalden korunmak için gereklidir. Suda çözünen ve çözünmeyen besin lifleri ishal durumundan dışkıyı katılaştırarak, kabızlık durumundan ise yumuşatarak vücuttan atılmasını sağlar.
Yeterince besin lifi almak bağırsakları korurken hemoroit gibi rahatsızlıkların görülme oranını düşürür.